Directie en pedagogie

De muzikaliteit van het koor drijft op de ziel die er vanaf 1951 in is gekomen. Deze ziel wordt door de dirigenten en zangpedagogen onderhouden. De muziek vraagt in eerste instantie om een bepaalde klank. Door de interpretatie van de muziek door de dirigenten blijft de klankvan het koor uniek. De sound van het Utrechts Byzantijns Koor blijft over de jaren heen herkenbaar. Dit is te merken wanneer men verrast wordt door een gezang van het koor op de radio, TV of YouTube te horen. Het Utrechts Byzantijns Koor staat bekend om de goede uitspraak van de gezongen teksten. Er wordt veel aandacht geschonken aan deze uitspraak om ook in aanwezigheid van Oekraïnse luisteraars en/of gelovigen, geen flater te slaan. Het koor is trots om onder leiding van de personen hieronder al vanaf 1951 op deze unieke wijze te hebben mogen zingen.

Periode 1e Dirigenten2e dirigentenZangpedagogenGastdirigenten
1951 - 1991 Dr Myroslaw Antonowycz  Dhr Anton Peek  Dhr Cor van Dijk (zanger) Mevr Kvitka Kondracki
(Vesnivka, Canada)
1991 - 1992 Dhr Anton Peek a.i. (zanger)           v v